POSTUROLOGIA este disciplina medicala care studiaza disfunctiile posturale si tulburarile statice ale axului corporal, cu sau fara simptomatologie dureroasa, permitand stabilizarea segmentelor individului in spatiu în cursul pozitiei verticale sau in miscare. POSTUROLOGIA abordeaza holistic fiinta umana intr-o viziune sistemica si etiologica, evaluand starea de sanatate in armonie cu traditia hipocratica a medicinii occidentale.

In acest mileniu de înalta tehnologie, în care domina robotica, microchirurgia, genetica, ramân si oameni cu cauza suferintei nedescoperita, pe care corpul medical îi catalogheaza în deficienti posturali. Alterarea proceselor de reglare prin diferitele elemente ale vietii moderne constituie o sursa principala de crestere considerabila a tulburarilor posturale în tarile industrializate sau în curs de dezvoltare. Peste 90% din populatia globului sufera de tulburari ale coloanei vertebrale.

Caracterul de interdisciplinaritate al posturologiei între diferitii specialisti din medicina largeste domeniul de eficacitate al terapiilor spre a asigura o stare de mai bine suferinzilor.