Scrisoare de bun venit din partea presedintelui de onoare al Congresului Mondial de Posturologie - ROPOSTURO 2005

Dragi colegi si prieteni,

Suntem foarte încântati sa va avem alaturi în perioada 19-22 octombrie 2005 la prima editie a Congresului Mondial de Posturologie ROPOSTURO 2005 în inima Bucurestiului.

Succesul acestei întâlniri sta marturie a dorintei cercetatorilor si practicienilor de a intensifica colaborarea lor în vederea îmbunatatirii permanente a calitatii vietii prin noi metode si tehnici din domeniul medicinii.

Congresul nostru este un forum stiintific privilegiat sustinut de conferinte internationale pe diferite teme profesionale de clinicieni si practicieni recunoscuti pentru experienta si pregatirea lor.

Prof. Domenico Caradonna, Presedintele International al Congresului Mondial de Posturologie ROPOSTURO - 2005, Dr. Radu Dop, presedintele comitetului de organizare si Dr. Marian Vladimir Constantinescu, secretarul general al Congresului Mondial ROPOSTURO împreuna cu comitetele va ofera un program extrem de interesant. Vor avea loc nu numai conferinte ample ale unor lideri mondiali ai posturologiei, dar si simpozioane, demonstratii practice si cursuri pe o gama larga de teme privind posturologia, care vor sustine acest exceptional program educativ.

Programul social al congresului va cuprinde o incursiune unica în Micul Paris, cum era denumit pe vremuri Bucurestiul.  

Dorim sa multumim membrilor comitetului de organizare, care au muncit voluntar, continuându-si în acelasi timp si activitatile zilnice. Eforturile si daruirea lor au o mare contributie la succesul activitatii noastre.  

Comitetul Executiv al ROPOSTURO si cu mine va invitam cordial sa participati la programul stiintific al unuia dintre cele mai interesante congrese.  

Suntem deasemenea recunoscatori asociatilor, partenerilor si lectorilor care sunt alaturi de noi. Va multumim si dumneavoastra, tuturor, si speram sa colaboram în continuare în vederea perfectionarii practicii noastre zilnice, putând astfel sa acordam o mai buna asistenta pacientilor nostri.    

Prof. Univ. Dr. Florian Popa
Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila", Bucuresti, Romania
Presedintele de Onoare al Congresului Mondial de Posturologie - ROPOSTURO 2005


Scrisoare de bun venit din partea presedintelui international al Congresul Mondial de Posturologie - ROPOSTURO 2005

Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila", Bucuresti, România, în colaborare cu Universitatea de Studii din Palermo, Italia, Colegiul International de Studii Statice (CIES), Marsilia, Franta, Institutul de PsihoAcustica din California, San Francisco, USA si Asociatia pentru Reabiltare Orala si Posturoterapie din România (ROPOSTURO) organizeaza Primul Congres Mondial de Posturologie în România.

Suntem în cunostinta de cauza ca peste 90% din populatia globului a suferit, sufera sau va suferi de dureri ale coloanei vertebrale. Medicina a facut un progres enorm la toate nivelurile din cadrul variatelor specialitati. În ultimii ani s-a materializat o viziune completa a problemelor din cadrul tulburarilor Sistemului Postural Tonic ceea ce reprezinta o disciplina de legatura între variate spacialitati medicale. Astazi, odontologia, oftalmologia, ortopedia, reumatologia, pediatria, fizioterapia, medicina sportiva, nu mai pot ignora importanta de natura interdisciplinara si peste toate transdiciplinaritatea cu postura, ceea ce este dominanta si reprezinta o noua abordare, atât pentru clinicieni cât si pentru terapeuti.

Neurofiziologia moderna este suportul logic care explica aceasta interrelatie. Aceasta întrunire mondiala, reprezinta singura oportunitate pentru chirurgi, dentisti, fizioterapeuti, ortopezi, oftalmologi, pediatri, ginecologi, medici de medicina sportiva si toti cei care activeaza în domeniul terapiilor fizice, sa înteleaga legatura dintre legea cauzei si efectului ce conduce la formarea multiplelor leziuni si patologii mecanice.

Cei mai reprezentativi posturologi sunt prezenti la aceast convent : Prof. Baldani, Prof. Sally Blythe, Prof. Bricot, Dr. Carlson, Dr. Chinappi Jr., Dr. Clauzade, Prof. Colpaert, Prof. Da Silva, Prof. Feinmann, Prof. Horvat, Dr. Lechner, Prof. Leeds, Prof. Slavicek, Prof. Solere, Dr. St.John; toti având o vasta experienta în domeniul posturologiei.

Sunt "lideri de opinie" în diferite domenii ale medicinii posturale. S-au întâlnit pentru a atinge telul de a introduce lumii medicale mondiale posturologia si aplicatiile ei în diferite discipline.

Este o mare onoare pentru Romania sa gazduiasca Congresul Mondial de Posturologie - ROPOSTURO 2005 care reuneste faimoase personalitati în domeniu si sa promoveze o alta alternativa pentru tratamentul pacientilor din România.

Prof. Univ. Dr. Domenico Caradonna
Presedintele International al Congresului Mondial de Posturologie - ROPOSTURO 2005

 

Scrisoare de bun venit din partea presedintelui comitetului de organizare al Congresului Mondial de Posturologie - ROPOSTURO 2005

Dragi colegi,

Congresul Mondial de Posturologie - ROPOSTURO se va desfsura la Bucuresti, România, în perioada 19-22 Octombrie 2005. Este un eveniment pentru profesionistii din toate domeniile de diagnostic, tratament si prevenirea instabilitatii posturale. Congresul faciliteaza schimbul între profesionistii dintre diferitele domenii ale medicinii: medici de familie, chirurgi, dentisti, psihologi, ortopezi, oftalmologi, pediatri, ginecologi, medici de medicina sportiva, acupuncturisti, fizioterapeuti si tuturor acelora care lucreaza în domeniul terapiilor fizice, ca si cercetatori si specialisti în sanatate publica.

Noi metode, rapoarte de cercetare, sesiuni de educatie avansata, schimburi multidisciplinare sunt în centrul atentiei sesiunilor congresului. Prin sesiunile plenare si simpozioanele satelit, asociatiile profesionale sunt binevenite la acest Congres. Congresul este un loc de întâlnire a reprezentantilor din întreaga Europa, Statele Unite si America Latina.

Toate sesiunile stiintifice vor fi sustinute în limba engleza, franceza, italiana si portugheza cu traducere simultana în limba româna.

S-a investit un mare efort în organizarea unei expozitii de echipamente, materiale si medicamente utilizate pentru diagnosticarea si tratamentul tulburarilor posturale. O expozitie de carti, reviste si facilitati la internet vor fi accesibile pentru profesionisti (medici si nemedici) ca si pentru asociatiile medicale.

Rezervarile la hotelurile din Bucuresti pentru participantii la Congres sunt negociate la preturi accesibile. Pentru a beneficia de cea mai favorabila oferta va rog sa confirmati participarea din timp.

Comitetul Stiintific al Congresului a facut totul pentru a oferi o calitate înalta, stiintifica si practica.

Vizitele la muzee, excursiile si turul post-conferinta la locuri istorice de pe Valea Prahovei si mesele oficiale, sunt câteva evenimente pe care le puteti alege pentru a participa. Vor fi multe oportunitati pentru schimb interacademic si prietenii. Suntem încrezatori ca va fi un Congres care va ramâne mult în memoria participantilor.

Lucruri noi si interesante va asteapta pe fiecare în parte la Bucuresti, Romania!

Dr. Radu Dop
Presedintele Comitetului de Organizare al
Congresul Mondial de Posturologie - ROPOSTURO 2005

 

Scrisoare de bun venit din partea presedintelui comitetului stiintific al Congresului Mondial de Posturologie - ROPOSTURO 2005

Bine ati venit pe pagina de web a ROPOSTURO - Congresul Mondial de Posturologie 2005. Congresul se organizeaza la standarde înalte si speram în participarea Dumneavoastra si a prietenilor.

Programul este o interesanta combinatie între cercetarea stiintifica si practica clinica a tulburarilor de postura. Sunt prezentate informatii deosebit de utile pentru toti participantii. În plus pe lânga programul stiintific si continutul educational, va fi o primire calduroasa si ospitaliera din partea prietenilor români si stimulanta prin descoperirea unei tari fascinante.

Bine ati venit pe site-ul ROPOSTURO - Asociatia pentru Reabilitare Orala si Posturoterapie din România. Acest site este site-ul oficial pentru Congresul Mondial de Posturoterapie ROPOSTURO -2005, misiunea noastra este de a introduce posturologia în România si de a imbunatatii comunicarea dintre profesionisti (medici si nemedici) ca si asociatiile din si din afara României.

Site-ul ROPOSTURO promoveaza Educatia Continua, Reabilitarea Orala si Posturoterapia incluzând si Serviciile Comunitare.

Site-ul ROPOSTURO www.roposturo.ro va ramâne online pentru Dumneavoastra. Din septembrie 2005 va fi posibil sa navigati prin locatie virtuala, dezvoltând comunicarea cu partenerii nostrii si expozantii prezenti la Congresul Mondial de Posturologie ROPOSTURO - 2005.

La o saptamâna dupa congres vom difuza aici e-revista POSTUROLOGIA. În cuprinsul acesteia veti gasi lucrarile stiintifice prezentate de catre conferentiarii prezenti la Congresul Mondial de Posturologie ROPOSTURO - 2005. Accesul la aceasta e-revista îl au numai membrii asociatiei ROPOSTURO cu cotizatia achitata la zi.

Vom fi bucurosi sa primim comentariile si sugestiile Dumneavoastra la roposturo@roposturo.ro.

Prof. Univ. Dr. Christiaan Colpaert
Presedintele Comitetului Stiintific al
Congresului Mondial de Posturologie - ROPOSTURO 2005